Træ er naturens eget materiale, selvom det ikke længere står i skoven, så lever og ånder det stadig. Og i modsætning til mange andre materialer, er det både nemt at vedligeholde og renovere, og så medvirker det til et godt indeklima.

Derfor bør en afhøvlning eller en afslibning altid overvejes når gulvet er blevet slidt, eller på anden måde har lidt overlast. Selve arbejdet foregår ved, at man afsliber den gamle overfladebehandling, samt en anelse af selve trægulvet.

Herunder får du en beskrivelse af de forskellige muligheder der er.

Høvling: Vi foretager kun afhøvling af gamle fernis planke-gulve. Afhøvlingen fjerner fernisen, samt retter gulvet, der slibes herefter med båndmaskine.

OBS: Ved afhøvling, kan det forekomme at der er knas sprængninger, hvilket betyder at knaster i gulvet spinger op, og derfor er en hulning  ned i gulvet. Det er dog sjældent det sker.

Vi kan dog undgå dette, ved at slibe fernisen af,men det tager længere tid, hvilket betyder,at det koster mere, da der vil være et størrere forbrug af sandpapir.

Afslibning: Vi afsliber alle trægulve, både planker og parket. Afslibningen fjerne den gamle behandling, samt retter gulvet af.

OBS: Ved afslibning af lamelgulve, kan H H Gulvafhøvling ikke gøres ansvarlig, for gennem-slib af lamelen, samt hvis lamelen slipper i limningen. Vi passer selvfølgelig meget på, at dette ikke sker . Problemet er at det kan være meget svært at vuderer, da vi kun, for det meste kan se tykkelsen af lamelen ved et radiator rør, eller ved et dørtrin.

Let slibning: En let slibning, foretages på gulve, hvor overfladen på gulvet er pæn og ensartet, men måske lidt slidt, og man ønsker at friske overfladen op. Ex Lakkeret gulv med lidt små ridser.