Hvilken efterbehandling man vælger til sit nyslebne gulv, afhænger af krav til slidstyrke, udseende og den vedligeholdelse man ønsker at give sit gulv.

De mest almindelige efterbehandlinger er lak, olie, lud med sæbe.

Lak: Inden for sidste 5 år, er der sket meget med vand baseret lak. Lakkerne er blevet meget mere slidstærke og miljø venlige Fordelen ved et lakkeret gulv, er at man har en slidstærk overflade fra første dag  ,og som er nem i det daglige. I dag kan man vælge i mellem alm lak eller hvidtonet lak. Hvis man ønsker at have nogle lyse gulve flere år frem(al lak gulner af UV lyset), så skal man vælge hvidtonet lak, da hvid pigmenten i lakken gør at man ikke oplever lakken gulner. Ældre gulve skal ludbehandles først inden man giver hvidtonet lak.

Gulvet må IKKE afdækkes med plastik eller tæpper den første uge, da lakken gennem hærder, og skal kunne ånde, brug gulvpap. Gulvet støvsuges og vaskes med en opvredet klud i ph neutral sæbe eller ret vand efter behov.

OBS: Mange glemmer at lak skal også skal vedligholdeles Da ikke alle familier er ens sammen- sat, nogle har børn,hunde osv, og derfor ikke slider ens på gulvene, så anbefaler jeg at man, en gang om året vuderer sine lakkeret gulve, om der skulle være områder med mange ridser, dette kunne fx. være i: køkken, ved spisebord, entre, ved kontor stole. Er der et område ser slidt ud, så er det vigtigt at få rummet genlakkeret, inden man slider igennem lakken. En genlakkering er både billigere og mindre generende, da det kun kræver en dags arbejde.

Hvis du/I er i trivl så kontakt jeres gulvmand, så kan han hjælpe med vuderingen.

Olie: Oliebehandlede gulve får en flot farve og en slidstærk overflade. Natur-olien giver den varme glød, og hvid-olien det lyse og moderne look. Når man har valgt at få oliebehandlet sine gulve, er det vigtigt at man holder dem godt. Et ny slebet gulv med en olie behandling, er ikke et helt færdigt behandlet gulv. Det er meget vigtigt at man genolierer gulvet et par gange de første par år, og derefter en gang om året, for at bygge den stærke overflade op, som der er ved korekt behandlet olie-gulv. Mange bliver skræmt af at skulle genolierer deres gulve et par gange om året, men dette kan man selv gøre, og er ikke svært at gøre( Spørg din gulvmand om råd), eller bestil en gulvmand til det.

OBS: Hvidolieret gulve er lidt sårbare i starten,så man kan evt. pleje dem med noget hvidsæbe, til gulvet er bygget bedre op med hvidolie. (evt. spørg din gulvmand til råds). Hvis gulvet ønskes extra lyst, kan vi bruge lud i bunden. Vi har også flere slags olieér, der er beiset fra fabrikken, så hvis du/I ønsker en speciel farve, så kunne det være at vi kan skaffe denne farve.

OBS: Pas på med at spilde på gulvet den første uge, da det kan give pletter. (olien gennem hærder den første uge)

Sæbebehandlig: Er en god og robust overfladebehandling, som er nem at vedligeholde. Inden man sæbe-behandler giver man normalt først en ludbehandling. Sæbebehandlingen anvendes mest på bræddegulve, og består i at træet efter ludbehandlingen mættes med en kraftig specialsæbe som lukker træets overflade, således at snavs har svært ved at sætte sig fast. Et sæbebehandlet bræddegulv har bl.a. den fordel at trykmærker og mindre hak kan ’rejse’ sig igen ved gulvvask. 
Det er vigtigt at man vasker gulvet 3 til 5 gange (afhænning hvordan gulvet suger) inden man tager det i brug, da det er med til at mætte gulvet, og evt snavs ikke sætter sig i gulvet.
Til behandlingen anvendes enten NATURSÆBE eller HVIDSÆBE. Vedligeholdelse er almindelig støvsugning og gulvvask med trægulv sæbe, og aldrig affedtende midler, så som sulfo,div rengøring midler. Hvis gulvet om nogle år igen bliver trist at se på, kan en grundig afrensning med trærens og en efterfølgende ny sæbebehandling ofte være som at få et nyt gulv.

Et gulv der er behandlet med hvidsæbe ser næsten ud som et tilsvarende gulv der er behandlet med hvidolie, men der er forskel på vedligeholdelsen. (se under oliebehandling).

OBS: Gulvet kan godt være lidt rugt i starten, da fiberne i træet rejser sig , når det bliver påvirket af meget vand i starten, dette forsvinder løbenede i takt med at voksen i sæben, bliver hård og lukker overfladen, vilket gør gulvet mere snus afvisende.

Lud: Lud er et produkt vi bruger til at lysne gulvene med, hvilket betyder at den sænker gulningen af gulvet. Lud er IKKE et overflade produkt, så der skal altid et overflade produkt oven på. (lak,sæbe,olie)